tiistai 12. huhtikuuta 2016

Millainen on hyvä naapuri?


Eroavatko asumistavat eri kulttuureissa? Miten Noljakan asukkaat voisivat yhdessä tehdä alueesta entistä paremman paikan asua?

Joensuun Setlementti, Setlementtiliitto ja Joensuun kaupunki järjestävät Noljakan asukkaille
tiistaina 19.4.2016 Sinkkolassa (Pesolantie 2) klo 17-20 vaikuttamiskahvilan, jossa näitä kysymyksiä pohditaan yhdessä ja ideoidaan konkreettista toimintaa. Keskustelun tausta-ajatuksena on, että kohtaamisen ja yhdessä tekemisen avulla voimme vähentää ennakkoluuloja toisiamme kohtaan ja helpottaa yhdessä elämistä. Tapahtumassa on tulkkaus arabiaksi, venäjäksi ja englanniksi sekä lastenhoito ja tarjoilu. Tapahtuma on maksuton.

Tapahtuma järjestetään kahvilamaisesti rennossa tunnelmassa. Osallistujat jaetaan pienryhmiin keskustelemaan ja kahvittelemaan. Jokaisessa pienryhmässä on tulkki ja fasilitaattori, jonka tehtävä on varmistaa tasavertainen ja turvallinen keskusteluilmapiiri. Keskustelun ideat kirjoitetaan ylös, ja lopuksi niistä äänestetään yhdessä suosituimmat ideat.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Sinkkolan asukastalolla (osoite Pesolantie 2) tai osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/8B433860507AE754.par.

Tulosten hyödyntäminen
Tapahtuman tuloksia hyödynnetään Noljakan alueen viihtyisyyden parantamisessa. Tapahtuma on osa Joensuun Setlementin Monikulttuurisen asumisen kehittämishanketta, jonka tavoitteena on tukea vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä asuinalueilla. Lisäksi ideoita käytetään kansallisessa Rikoksentorjuntaohjelmassa, jota valmistelee oikeusministeriön yhteydessä toimiva Rikoksentorjuntaneuvosto. Neuvosto haluaa kuulla asukkaiden ajatuksia ja ideoita siitä, miten yhteistä elämistä ja viihtyvyyttä voidaan helpottaa.

Lisätietoja:
Ilona Tapanainen
Joensuun Setlementti
p. 040 18
4 1021
www.setlementtijoensuu.fi/ajankohtaista